Tips för effektiv flyttstädning: anlita en städfirma

Det är viktigt att flyttstäda innan du flyttar ut ur din lägenhet. Lägenheten måste vara hel och ren när den nya hyresgästen ska flytta in. Det har nämligen visat sig att de flesta nya spekulanter stör sig mer på när lägenheten är smutsig än när någonting är trasigt. Flyttstädningen kan gå till på olika sätt; några städar själva, medan andra tar hjälp av familj eller vänner. Ytterligare andra tar hjälp av ett städföretag som flyttstädar åt kunderna. En städfirma erbjuder allt ifrån endast torkning av golv och dammtorkning till att putsa fönstren beroende på vad kunden betalar. I dagsläget finns det en uppsjö av olika städföretag att anlita, så ett tips är att ta kontakt med ett antal olika firmor och be om offerter, dvs förslag på vad arbetet skulle kosta.

Sedan 2009 har man även kunnat få skattereduktion för hushållsnära tjänster, så kallat RUT-avdrag. RUT står för ”Rengöring, Underhåll, Tvätt” och innebär kortfattat att utföraren av städtjänsten kan begära ut pengar från skatteverket för arbetet, vilket innebär att tjänsten delvis betalas via skatten. Sedan 2016 har RUT-avdraget sänkts ytterligare för att göra det lättare att få beviljat avdrag för RUT-arbete, och nu betalas 50 % av kostnaden för hushållsnära tjänster av RUT-avdraget. RUT-avdrag kan begäras för alla typer av hus och du kan begära RUT- avdrag både för själva flytten av bohaget och för flyttstädningen. Det finns dock vissa villkor som du måste uppfylla för att kunna få RUT-avdrag. Du kan läsa mer om dessa villkor på Skatteverkets hemsida. Det ställs även krav på städfirman som utför tjänsten: de måste ha F-skatt eller vara en privatperson med A-skatt och får inte vara närstående till kunden. A-skatt är förkortning för arbetsgivarskatt och betyder att kunden drar av arbetsgivaravgiften från utförarens lön. Vid F-skatt dras arbetsgivaravgiften istället från företagets konto. Är utföraren inte baserad i Sverige krävs ingen F-skattesedel.

Hemsidan Flyttstädning Strängnäs listar och jämför offerter på olika städfirmor så att du kan hitta den städfirma i Strängnäs som passar dina behov bäst. Firmorna som arbetar genom Flyttstädning Strängnäs hjälper till med allt ifrån avtorkning av vitvaror till dammsugning och dammtorkning, och kunden får alltid en garanti på 14 dagar i händelse av missnöje. Alla städfirmor som arbetar med Flyttstädning Strängnäs har genomgått kontroller enligt en checklista som bestämts av Mäklarförbundet. På så sätt garanteras att firmorna håller en hög kvalitet och omfattas av RUT-avdraget. Flyttstädning Strängnäs kan även hjälpa till med visningsstädning och att hitta en bra flyttfirma.

Flyttstädning Strängnäs drivs av Qleano, som funnits sedan 2011 och arbetar med städfirmor över hela landet. Kunden skickar en beställning på vad man vill ha gjort till önskat pris och matchas till en städfirma som kan erbjuda en passande tjänst. Med den uppsjö av städfirmor som finns fyller sidor som Flyttstädning Strängnäs en viktig funktion, särskilt för studenter som lever på en snäv budget.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews