Så hittar du en pålitlig byggare

Få saker är lika frustrerande och mentalt påfrestande som en opålitlig hantverkare eller byggare. Det är inte bara plånboken som blir lidande av en byggare som inte levererar det han eller hon ska – det är också en stressande del för hela psyket. Många har skräckhistorier att berätta om hemska byggare och om du vill undvika att få en egen skräckhistoria kan det vara klokt att vidta vissa förebyggande åtgärder. Det är inget vattentätt skydd mot fuskare, men det kan ändå minska risken för att du åker dit. Här är några steg som förbättrar förutsättningarna för att nästa byggare som du anlitar håller vad han eller hon lovar.

Innan du anlitar en byggare bör du alltid försöka göra så mycket research som möjligt. Det inkluderar exempelvis att söka efter företagets namn på nätet för att se vad andra kunder har att säga. Om de negativa recensionerna överväger de positiva bör du givetvis se till att hålla dig långt borta. Om det endast är någon enstaka recension medan resterande del hyllar byggaren kan det vara klokt att göra en individuell bedömning och försöka avgöra hur trovärdiga recensenterna är. Ofta är det bästa sättet att försöka ringa någon som tidigare har haft med byggaren att göra och få en förstahandsupplevelse.

Ett sätt att få tips om pålitliga byggare och hantverkare är att ta kontakt med vänner eller bekanta som nyligen har renoverat. På så sätt har de säkert omdömet fräscht i minnet och kan antingen rekommendera eller avråda från att anlita en särskild byggare. Även om andras recensioner väger tungt är det ändå du som ska ta det slutgiltiga beslutet. Det betyder att du inte kan ställa andra till svars om något går snett senare i processen.

Därför bör du alltid se till att träffa byggaren personligen för ett planeringsmöte innan ni gör upp några affärer. På så sätt försäkrar du dig om att ni är på samma blad och slipper jobbiga meningsskiljaktigheter senare under projektets gång. Ett första intryck kan vara en bra indikator på om något är på tok. Om du väljer att anlita byggaren har du åtminstone gjort vad du kunnat för att få ett bra slutresultat.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews