Lära sig mer om bygg & anläggning

Byggbranschen är en bransch som växer så det knakar och det är inte konstigt med tanke på allt som byggs och alla nya människor som behöver bostäder. Ur miljösynpunkt är det också mycket som händer, även byggbranschen anpassar sig till nya normer och tekniker för att värna om miljö och klimat.

Du kan börja redan i ung ålder med att läsa till något som har med bygg och anläggning att göra. Redan på gymnasiet finns bygg & anläggningsprogram som skolar in dig för rätt yrke senare. Som byggarbetare kan du vara anställd eller vara konsult och ha din egen firma. Eftersom jobben haglar över dig främst under den ljusare årstiden kan du göra mycket pengar då och sedan vila upp dig lite mer under vintern.

Vilka yrken inom bygg och anläggning?

Så frågan är då vilka yrkeskategorier du kan träffa på när du ska jobba inom byggbranschen. Säkert har många företag startat någonstans och klättrat uppåt, kanske för att sedan starta en egen firma med egen kundkrets, såsom https://norrmalmsplat.se/, en av Stockholms bästa plåtslagare. Men byggbranschen är ännu mer och sträcker sig till husbyggnad, anläggning, rivning, industri och som tidigare nämnts plåtslageri. Inom bygg handlar det inte enbart om att bygga utan även att renovera, underhålla och göra upp projekt och planeringar. Man jobbar tätt med arkitekter och hantverkare, byggherrar och massor av andra yrkesgrupper som man lätt kan inleda bra samarbeten med.

Detta ger värdefulla kontakter med andra grupper och inte minst med arbetsgivare. Förr ansågs det inte lika värdefullt att arbeta inom bygg men idag är det andra bullar. Det är den branschen som verkligen kan göra pengar och där man alltid hittar jobb om man är duktig. I byggbranschen ingår även trafikkunskap, grävning, att lära sig dränera och göra diverse markarbeten. Vilken kategori intresserar dig?

Viktigt med kundrelationen

När du arbetar i byggbranschen är det viktigt att dels underhålla men också att alltid upprätthålla en bra kunddialog. Det är med en bra kundkrets som du spinner vidare på bra uppdrag och så att ditt goda rykte sprider sig mun till mun. Eftersom byggbranschen ständigt är i förändring och nya riktlinjer och policyer uppdagas måste du som arbetar där också vara ideligen öppen och flexibel. Det gör att du lär dig och utvecklas samtidigt som du kan åta dig allt fler uppdrag som även kan verka avancerade.

Ett bra tips är att gå som lärling hos ett företag inom bygg. Det ökar dina chanser att hitta en anställning inom kort och dels förser det dig med nya erfarenheter.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews