Jobba som VVS-montör

Ett hantverkaryrke som erbjuder stora möjligheter till variation är VVS-montör, eller rörmokare, som det fortfarande kallas i folkmun. En VVS-montör hör nämligen lika mycket hemma inom bygg och anläggning som hen gör inom reparation eller renovering hos privatpersoner, och det står varje rörmokare fritt att själv rikta in sig på den del av branschen som hen tycker är roligast. Potentiella arbetsgivare för rörmokare är VVS-installationsföretag, fastighetsbolag, industriföretag och sjukhus. Det är också vanligt att man som VVS-installatör startar ett eget företag, vilket betyder att man har full frihet gällande vilka uppdrag man tar på sig och inte.

Som rörmokare krävs det inte bara att man har den nödvändiga yrkeskunskapen för att kunna installera och reparera VVS – man måste också ha ett relativt stort mått av social förmåga. Detta eftersom VVS-montörer ofta samarbetar med andra hantverkare på en byggplats, och i vissa fall även måste ha direktkontakt med kunden. Det är också viktigt att man har förmågan att agera självständigt och fatta egna beslut om hur man bäst löser ett problem, oavsett om man är anställd eller har en egen firma.

För att utbilda sig till VVS-montör bör man börja med att gå VVS- och fastighetsprogrammet i gymnasiet. Det är en treårig linje som bland annat har inriktning VVS. Efter att man har avslutat programmet krävs att man går ungefär två år som lärling hos en yrkesexaminerad VVS-montör, innan man ka avlägga sitt gesällprov för att själv bli yrkesexaminerad. Att utbilda sig till VVS-montör är ett tryggt yrkesval, eftersom det så länge det finns rinnande vatten i våra hem kommer att finnas behov av människor som kan installera och reparera ledningar och rör. Om du är en av dem som har fått erfara detta, på grund av att du har problem med vattenledningarna i ditt hem och skulle behöva anlita en rörmokare, ska du gå in på Snabbfinans.se. Där kan du nämligen ta ett snabblån, vilket betyder att du inte behöver bekymra dig för att finansiera oväntade kostnader i form av rörmokararvoden vid ett plötsligt läckage eller andra problem. Så länge du kan betala tillbaka lånet relativt snabbt har du inget att oroa dig för.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews